27 března 2013

Recenze: Láska, sex, touha - Nikdy neříkej navždy

Největší obrázek výrobku Láska, sex, touha – Nikdy neříkej navždy

Autor: Ali Cronin
Přeložila: Petra Klůfová
Počet stran: 236
Nakladatelství: Fragment



Anotace:

Sedmnáctiletá Sára byla poslední z party, kdo neměl OPRAVDOVÉ zkušenosti s kluky. To se ale změnilo a teď prožívá svoji první velkou lásku. Na dovolené ve Španělsku potkala báječného kluka – Joea a všechno je téměř super... alespoň ze začátku. Zničehonic však Joe zmizí, nezvedá telefon, neodpovídá na zprávy. Co když Sáru jen využívá? Podaří se jí odhalit pravdu?



Vlastní hodnocení:


Anotace zněla z počátku celkem normálně a možná i slibně, ale to co autorka nakonec vytvořila, mě hezky řečeno nezaujalo. U téhle knihy pro mě tedy rozhodně platí jednou a dost a také přemýšlení, kam bych mohla Nikdy neříkej navždy zahrabat, abych to už nikdy neviděla.

Už samotné téma jediné panny v okolí mě bylo silně proti mysli. Další ranou byl prázdninový románek se studentem Joem, který to pochopitelně změnil. Přijde klasická věta o tom, že jí později zavolá, zatímco jí ani nedá své vlastní číslo. Naše naivní hrdinka trpí, dokud jí od něj konečně nepřijde zpráva. A takhle to pokračuje bez jakéhokoli překvapení dál a dál.

Celá kniha je plná klišé. Trpěla jsem na každé straně a knihu jsem dočetla jen s velkým sebezapřením. Moje IQ umíralo v těch chvílích, kdy Joe prostě napsal jednou hloupou SMS a Sára hned přiběhla, aby se spolu mohli vyspat.

Nikdy neříkej navždy mě velmi zklamalo. Čekala jsem milý dívčí román a dočkala jsem se pouze naivity. Ani ten název se příliš nehodí, protože u mě platí už nikdy více


Obávám se, že ani nenajdu odvahu, abych si přečetla další knihy od Ali Cronin, které budou následovat.







Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
Obálka i anotace jsou použity ze stránek nakladatelství Fragment, kde si můžete knihu koupit. 

2 komentáře:

  1. Jsem asi na 85 stránce a můžu jen souhlasit. Stále čekám, že se to prostě obrátí o 180%,ale jak tak vidím, tak asi ne.. Jinak moc se mi líbí tvoje recenze. Jsou krátké a výstižné, tudíž velmi dobré :).

    OdpovědětVymazat