23 března 2013

Recenze: Syn pekel - Vlčí krev

Největší obrázek výrobku Syn pekel – Vlčí krevAutorka: Michaela Burdová
Počet stran: 256
Díl: 1
Nakladatelství: Fragment



Anotace:


Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.

Minulost vlkodlaka Nerana, nazývaného Syn pekel, je s Temnovlky pevně svázána. Pouze čarovný nektar Étarlininy slzy by mu mohl pomoci se odpoutat a zvrátit svůj osud. Musí uzavřít spojenectví s elfkou Liadel, kterou ze srdce nenávidí. Podaří se mu odhalit její tajemství? Bude Neranovi odpuštěna dávná zrada? Ve Velwetii mezitím propuká boj temných sil - třinácti démonů. Neran je vtažen do bitvy o moc. Kdo zvítězí, rozhodne o osudu celé země.



Vlastní hodnocení: 


Pro začátek bych chtěla podotknout, že Vlčí krev je první kniha od Michaely Burdové, kterou jsem četla, přestože je to již její osmá kniha.

Jednou z věcí, které mě na knize zaujaly, byl její samotný přebal. Neznám příliš autorů, kteří vystupují zároveň jako ilustrátoři. Upozorňuji hlavně na poutavou obálku. Nedokážu se ale ubránit jednomu rýpnutí. Čenich dotyčného vlkodlaka mi připomíná trochu jiné zvířátko. Co ale nadělám, jsem dítě vesnice.

Naopak na úžasně vykreslené mapě Welwetie jsem nenašla žádnou chybičku. Je jednoduchá a zároveň dokonalá. Vždy jsem měla v oblibě ozdobné písmo a obrázek představující kompas mě také vždy spolehlivě nadchne.

Na zadní předsádce jsou umístěny kresby hlavních postav, které celému příběhu dodávají na autentičnosti.
Příběh se točí samozřejmě hlavně kolem vlkodlaků, nebo pokud dáváte přednost jinému označení synů pekel. Díky autorce máme možnost poznat tyto tvory zase v poněkud jiném provedení.

Na začátku se může čtenář cítit lehce zmateně. Dostane se ihned do situace, kterou samozřejmě nechápe a hned touží rychle číst dál, aby pochopil, co se to vlastně děje.

Michaela Burdová zapojila do svého světa mnoho mytologických tvorů. Setkáte se jak s lidmi tak i s trpaslíky, démony, Severními a Královskými elfy, vílami a dokonce jednorožci. 

Autorka je rozhodně velmi nadaná a já se nemůžu dočkat dalšího dílu. Fantasy knihy od českých autorů téměř vůbec nečtu, ale v tomto případě nelituji. Syna pekel by se měl přečíst každý, koho i jen trochu zajímá tento svět a chcete se setkat s jiným pohledem na vlkodlaky.


Pár slov o autorce:


Michaela Burdová pochází ze Sestrouně u Sedlčan a psaní se věnuje od 16 let. 

Zatím napsala osm knih pro děti i mládež. Jejím literárním debutem se stala v roce 2008 fantasy trilogie Poselství jednorožců. Po Jednorožcích následuje další fantasy série Křišťály moci



Miluje zvířata a snaží se také zapojovat v boji za jejich ochranu, navštěvuje psí útulek, je členem organizace Svoboda zvířat a Nadace na ochranu zvířat, je sponzorem lišky obecné v záchranné stanici Ochrana fauny ve Voticích a zajímá se o projekt Chrti v nouzi.





Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 



Žádné komentáře:

Okomentovat