27 března 2013

Recenze: Volný pád do PODZEMÍ

Největší obrázek výrobku Volný pád do PODZEMÍAutoři: Roderick Gordon a Brian Williams
Přeložil: Zdík Dušek
Série: Podzemí
Díl: 3
Počet stran: 431
Nakladatelství: Fragment



Anotace: 


Záhadné PODZEMÍ odhaluje další hrozivá tajemství!

Bezprostředně po Calově smrti a pádu Willa s Elliott a Chesterem do propasti zvané Průduch začíná další boj o přežití. Kromě tajemných dravých zvířat se musejí postavit Willovým nevlastním sestrám, které u sebe mají ampule se smrtícím virem určeným k vyhlazení Površáků. Dokáže Will toto nebezpečí odvrátit? A podaří se mu konečně nalézt svého otce?
Cesta ke středu Země a k zahradě druhého slunce pokračuje...




Vlastní hodnocení: 

Na začátku čtenář zjistí, že čím blíže se člověk ocitne středu Země, tím nižší je gravitace. Naši hrdinové tedy pochopitelně pád přežijí a přestože se dosud z Průduchu nikdo nedostal, vydávají se zachránit svět

Autoři vymysleli všemožnou havěť. Transformují různá zvířata a vytvoří něco, z čeho člověka běhá mráz po zádech. Scény jsou pak často až naturalistické či pokud chcete prostě odporné. Zvlášť při opravdu kouzelném předobrazu toho, čemu říkáme andělé.

Nejen takovéto tvory dokážou autoři dobře zapojit do příběhu, ale i nejrůznější zeměpisné zajímavosti. Místy však nacházíme velmi obsáhlé odstavce s informacemi, které už mohou některým čtenářům lézt krkem a proto se rozhodnou knihu raději zaklapnout.

V knize se objevují nečekané dějové zvraty, při kterých čtenář doslova hltá každou stránku, protože Will a Chester unikají z neuvěřitelných situací. 

Kniha byla místy napínavá, dobrodružná i ale i občas nudná. Základní děj je celkem jednoduchý. Tak jako ostatně předchozí díly.

Velkým kladem této série jsou jedinečné obálky. Každá z nich je kouzelná a já se nemohu rozhodnout, která se mi líbí nejvíce. Jak jste na tom vy?







Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
Obálka i anotace jsou použity ze stránek nakladatelství Fragment, kde si můžete knihu koupit. 

1 komentář:

  1. Zatím jsem četla první díl a ten druhý jsem už bohužel nepřekousla... Každopádně bych to chtěla napravit- prý dalsí díly přináší skvělé počtení, takže jsem zvědavá. :))

    OdpovědětVymazat