02 dubna 2013

Recenze: Návrat z PODZEMÍ

Největší obrázek výrobku Návrat z PODZEMÍAutoři: Roderick Gordon a Brian Williams
Originální název: Closer
Přeložil: Zdík Dušek
Série: Podzemí
Díl: 4
Počet stran: 358
Nakladatelství: Fragment



Anotace:


Dobrodružství Willa Burrowse pokračuje!
V centru Země - ve světě, o jehož existenci nemá na Povrchu nikdo ani tušení, jde Willovi o život. Pronásledují ho nebezpeční Styxové. Jsou odhodláni jít za ním až na konec světa, jen aby získali zpět smrtící virus! Dokáže jim Will uniknout?
Jeho přítel Drake se chystá zaútočit na Styxe na povrchu. Povede však jeho odvážný plán k vítězství nebo k jisté smrti?
Jestli se domníváte, že jste na Povrchu v bezpečí, raději se znovu zamyslete!





Vlastní hodnocení: 


Série o podzemním světě je považována za světový bestseller a své příznivce si už našla i v naší zemi. Ve čtvrtém díle této ságy plné zeminy jde Willovi Burrowsovi opět o život.

V knize se najde hodně opravdu čtivých pasáží, na druhou stranu ale děj nemá sečtělého fanouška fantasy čím překvapit. Z Návratu z Podzemí přímo čiší tísnivá atmosféra strachu, jíž chybí alespoň lehké odlehčení – vše se bere jaksi příliš vážně na to, že by mělo jít o knížku pro mládež.






A teď malinko nastíním děj knihy - ten se odehrává přímo v centru Země, Willovi jde o život. Stále ho pronásledují neúnavní Styxové, kteří chtějí získat smrtící virus Dominium, ale tomu Will s kamarády musí zabránit. Zvládnou to? Mají plán, ale jestli bude úspěšný se dozvíte až po přečtení knihy.

Návrat z Podzemí doporučuji všem, kteří chtějí u knížky zažít nějaké to dobrodružství plné zajímavých momentů, které jinde nezažijí. Kniha je celkem poutavá a napínavá a doufám, že její klady u vás převáží nad těmi několika zápory.




Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
Obálka i anotace jsou použity ze stránek nakladatelství Fragment, kde si můžete knihu koupit. 




Žádné komentáře:

Okomentovat