12 ledna 2013

Recenze: Percy Jackson - Poslední z bohů

Autor: Rick Riordan
Přeložila: PhDr. Dana Chodilová
Počet stran: 408
Série: Percy Jackson
Díl: 5

Anotace:

Jmenuji se Percy Jackson… Blíží se mé šestnácté narozeniny. V Táboře polokrevných však nechystáme oslavy, nýbrž výpravu do války. A místo blahopřání jsem si vyslechl dávné temné proroctví, které mi všichni tak dlouho tajili. Bitva, která může znamenat konec světa, začne docela nevinně, když mi přistane na kapotě auta bájný kůň Pegas…
Ukáže se konečně, kdo stojí na straně dobra a kdo se přidal k vládci temnot? Kdo válku nepřežije a kdo z ní vyjde jako hrdina?
Zápas o zachování civilizace začíná!

Vlastní hodnocení:

Musím říct, že na poslední díl jsem se těšila, ale zároveň se ho i obávala. Na jednu stranu jsem totiž chtěla vědět, jak to všechno dopadne, na tu druhou se mi do čtení moc nechtělo - zkrátka jsem se s Percym ještě nechtěla rozloučit. Nakonec jsem však podlehla a musím jen říct – no páni. Důstojnější zakončení Rick Riordan Percymu a všem postavám této geniální série dopřát nemohl.

Co jsem v posledním, epickém díle mírně postrádala, bylo více obvyklého humoru, i když chápu, že vtipkování se asi na bitevní pole moc nehodí. A kromě toho, jakékoliv případné chybičky naprosto vynahradily grandiózní bitvy.



Rick Riordan nezklamal ani po páté. Příběh napsal čtivě, poutavě, sem tam ho okořenil pocity a vtipnými myšlenkami hrdiny. I tentokrát byl děj protkaný řeckou mytologií a mezilidskými vztahy, a to tak, aby se čtenář bavil i v těch dramatičtějších scénách.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.



1 komentář: