30 listopadu 2013

Recenze: Hraničářův učeň - Císař Nihon-Džinu

Hraničářův učeň 10 - Císař Nihon-Džinu
Autor: John Flanagan


Přeložila: Zdena Tenklová
Počet stran: 480
Nakladatelství: Egmont
Série: Hraničářův učeň 
Díl: 10

Anotace: 

Horác by se coby vyslanec v cizí zemi neměl vměšovat do vnitřních záležitostí – ale nedokáže nečinně přihlížet, jak se křivopřísežný šlechtic pokouší uchvátit trůn.

Horác odjel s vojenským poselstvím ke dvoru císaře Nihon-džinu. Od té doby už uplynuly celé měsíce, a on se dosud nevrátil. Pak Evanlyn dostane zprávu, že v Nihon-džinu vypuklo povstání sendžiů proti právoplatnému císaři a Horác se rozhodl zůstat a postavit se na stranu svrženého panovníka. Evanlyn si dělá o Horáce starosti a ve společnosti Willa, Alyss a Halta se mu vydá do Nihon-džinu na pomoc.

Zatímco Horác a Will se pokoušejí vytvořit z nihondžinských lesních dělníků vojenskou sílu, která by dokázala čelit dokonale vycvičeným sendžiům, Evanlyn a Alyss musejí překonat dlouho trvající vzájemné soupeření a hledat pomoc u tajemných horalů na severu.


Vlastní hodnocení: 

Mé nadšení z dalšího dílu zhatil fakt, že se autor rozhodl věnovat převážně Horácovi, kterého sice máme rádi, ale není to zrovna postava, pro kterou bije naše srdce. Všichni však chápeme, že se při již desátém dílu spisovatel snaží přijít s něčím novým, co by nás zaujalo.

V průběhu děje jsem stále něco postrádala a doufala, že se to třeba objeví na další stránce. Na konci jsem pochopila, co to bylo. Hledala jsem o něco více romantiky. Vím, že jde o dětskou sérii, ale autor nám v tomto předposledním díle přešel vztahy našich hlavních párů jako něco samozřejmého či snad až nedůležitého. V samém závěru to částečně vylepšil, ale prostě ne dost. Při čtení určitě pochopíte.

Jak jsem již výše zmínila, jedná se už o předposlední knihu celé série. John Flanagan se tedy snažil dopřát svým čtenářům šanci setkat se s téměř všemi postavami. Nepřeháním, když řeknu, že jsem se občas cítila jako v obrovském davu.

Císař Nihon-Džinu patří celkově mezi nejlepší díly celé ságy, ale to už záleží konkrétně na názoru každého z vás. 




John Flanagan


Knihu si můžete zakoupit ZDE.
Děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.

1 komentář:

  1. hranicarova ucne jsem necetla jeste ani jednoho :( ale mam to v planu, urcite :)

    OdpovědětVymazat