18 srpna 2013

Recenze: Nebezpečný kontrakt

Největší obrázek výrobku Brett Hoffmann – Nebezpečný kontrakt
Autor: Brett Hoffmann

Přeložila: Alžběta Kalinová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 400
Díl: 2


Anotace:

Konzultantka z Wall Street Stella Sartori provádí rutinní kontrolu obchodní společnosti. Neunikne jí však poznámka, která vede k jednomu archivovanému kontraktu. Během několika málo hodin je jasné, že nejde o jen tak ledajakou smlouvu a Stella se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Někdo ji pronásleduje, musí okamžitě zmizet.
Její kolega Jack Rogers, který má minimalizovat škody u klienta, z poznámek pochopí, že Stellu musí najít první on. Podaří se jim spojit síly a dokázat čtyřicet let starý případ korupce a vražd? Jaká tajemství skrývá smlouva z minulosti?

Dávají se na útěk před něčím, co je může oba zničit...


Vlastní hodnocení: 

Stella Sartori je vyslána jako profesionál firmou Sutton Brothers, aby provedla obyčejnou kontrolu ve společnosti Daniela Crosse. Stella však objeví něco, co nikdy neměla vidět.

Zajímavostí je, že tohle není příběh ani Stelly a ani Jacka, kterého poslal jejich společný šéf, aby ji našel. Jde tady totiž o vyprávění tajemného Cambella Reevse.

Největší obrázek výrobku Brett Hoffmann – Závod se smrtíBrett Hoffmann dokáže skvěle vytvořit pocity nebezpečí, přátelství i strachu. Každý čtenář si přijde na své. Věřím, že se nenajde jediný člověk, který by si neoblíbil nejméně jednu postavu a nedržel jí palce až do konce. Dalším lákadlem je i to, že se autor nebojí použít vulgární slova, ale nemusíte mít strach, sedí tam dobře a Hoffmann to s nimi nepřehání.

Od čtení mě stále odrazoval fakt, že Nebezpečný kontrakt je vlastně již druhým dílem, přestože se odehrává asi rok před knihou Závod se smrtí. Až příliš velké množství čtenářů se nad tím rozčilovalo, což není příliš povzbuzující. Nakonec jsem se ale ke čtení odhodlala, ale abych předešla vlastnímu nevyhnutelnému vzteku a zmatení, přečetla jsem si nejprve druhý díl a doufám, že se brzy dostanu i k tomu prvnímu.


Pár slov o autorovi: 

Brett Hoffmann se narodil v Austrálii, ale když mu byly tři roky, jeho rodina se přestěhovala do Evropy. Odtud patrně pramení jeho celoživotní láska k cestování. Před několika lety se rozhodl z práce odejít a naplno se věnovat svému tajnému snu, psaní románů. V současné době žije v centru Melbourne se svojí partnerkou Julií a jejich psy Daxem a Odem.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.
Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 

2 komentáře:

  1. Neviem, či by ma to zaujímalo, ale kniha má krásnu obálku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas i to je důvod ke čtení. V obchodech se většinou řídím jen podle obálky, pokud se mi nelíbí ke čtení se obvykle neodhodlám :D

      Vymazat