18 srpna 2013

Recenze: Hraničářův učeň - Čaroděj na severu

Hraničářův učeň 6 - Čaroděj na severu
Autor: John Flanagan

Přeložila: Zdena Tenklová
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 306
Série: Hraničářův učeň
Díl: 6


Anotace: 

Will coby plnohodnotný hraničář pečující o vlastní léno se záhy přesvědčí, že v každé, dokonce i v té sebeospalejší díře se mohou dít věci ohrožující životy lidí i bezpečnost celého království. Než se naděje, ocitne se spolu s Alyss ve víru nového dobrodružství, které ho zavede do odlehlého léna daleko na severu. Zde má tajně vyšetřit, jaká pravda se skrývá za místními zvěstmi o čarodějnictví. Když se však Will v Grimsdellském lese setká s děsivým přízrakem Nočního bojovníka, musí si položit otázku: Dá se pro to, co viděl, najít racionální vysvětlení… nebo snad čarodějnictví skutečně existuje?



Vlastní hodnocení: 

Will se v předchozím díle stal plnohodnotným hraničářem. Musí se tedy naučit samostatně rozhodovat, protože Halt už mu nemůže stále stát za zády. Našemu hrdinovi nezbývá než se spoléhat pouze na své vlastní síly.

Velkým kladem celé knihy je fakt, že autor dal konečně více prostoru Alyss. Prakticky od začátku bylo jasné, že se mezi nimi něco bude dít. Chvíli to sice rušila jiná dívka, ale naštěstí se autor rozhodl správně.

Zajímavostí šestého dílu je hlavně magie. Najde Will opravdového čaroděje nebo jde o podvodníka? A kdo je vlastně ten dobrý a kdo ten zlý? Naši hrdinové bude hodně tápat, protože bude tentokrát hodně těžké poznat, co je pravda a co je klam.

Ztrátou se však stala nepřítomnost námi milovaného morouse Halta. Velice jsem si oblíbila jak jeho postavu, tak i jeho hlášky. Vždycky jsem se hodně nasmála, když si někoho zrovna dobíral, což byl většinou samotný Will.  


Již se neuvěřitelně těším na sedmý díl, který se jmenuje Obléhání Macindawu a pevně navazuje na předchozí díl. Willovi a Alyss totiž přichází na pomoc Horác a o dobrodružství tedy nebude nouze. 




John Flanagan


Knihu si můžete zakoupit ZDE.
Děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.




Žádné komentáře:

Okomentovat