21 dubna 2013

Recenze: Hvězdopravec

Akademie Evernight - Hvězdopravec
Autor: Claudia Grayová


Přeložila: Šárka Dvořáková
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 320
Série: Akademie Evernight
Díl: 2


Anotace:

Znovu jsem ho políbila, tentokrát pomaleji. Cítila jsem na zádech obě jeho ruce, a čím pevněji jsme se drželi, tím více jsem přemýšlela, jestli si můžeme být ještě blíž – a pak jsem si vzpomněla, jaký to byl pocit, napít se jeho krve.

Akademie Evernight: exkluzivní internátní škola pro nejkrásnější a nejnebezpečnější studenty na světě – upíry. Bianca, která se narodila dvěma upírům, odedávna věděla, že jejím osudem je stát se jednou z nich. Ale Bianca se zamiluje do Lucase – lovce, který přísahal, že bude upíry celý život pronásledovat. Když byla na akademii odhalena jeho pravá totožnost, musel uprchnout.

I když Bianca a Lucas nemohou být spolu, nechtějí se jeden druhého vzdát. Bianca je ochotná udělat všechno pro to, aby Lucase znovu viděla, i když to znamená tajné střetnutí s lovci upírů z Černého kříže. Bianca však není jediná, kdo něco tají. Když na Evernight vtrhne mocná síla, která Biance zřejmě usiluje o život, dozví se Bianca o sobě šokující pravdu!


Vlastní hodnocení: 

Druhý díl série Evernight nás ničím nezklame ale ani výrazně nepřekvapí. Příběh má potřebný spád, který udrží pozornost čtenáře. Závěr knihy je opět dostatečně napínavý a otevřený, aby nás nalákal na další díl. Styl psaní Claudie Gray se oproti prvnímu dílu zlepšil, přesto stále potřebuje čas k rozvoji. Přes všechny chybičky se v knize objevuje několik pasáží, které nás zaskočí a srazí až na kolena.


Stejně jako u předchozího dílu mě vyváděla z míry závislost Biancy na Lucasovi. Chápu jejich zamilovanost, jsou mladí a stíhá je jeden problém za druhým. Občas to ale hraničilo s posedlostí. Nad myšlenkovými pochody hlavních postav nám však občas zůstane rozum stát.

Hvězdopravec se čte snadno, nad ničím nemusíte dlouho přemýšlet, stačí pouze otáčet další stránky a ponořit se do děje.

Akademie Evernight - Přesýpací hodiny
V dnešní době je svět zahlcen tolika knihami s upíří tématikou, že se v tom již mnoho lidí začíná ztrácet. Upíři jsou ztvárněni v tolika formách a často si už nemůžu vzpomenout, co zrovna tenhle jedinec umí či neumí. Série Evernight nám přináší další verzi. Přestože se nestane celosvětovou mánií jako Twilight, věřím, že se úplně neztratí a najde si své fanoušky.

Série pokračuje dílem Přesýpací hodiny. Těším se na pokračování ságy Evernight, které mám v plánu si co nejdříve přečíst a vy můžete brzy očekávat další recenzi.






Pár slov o autorce: 

Claudia Grayová je pseudonymem spisovatelky Amy Vincentové. Pracovala jako právnička, novinářka, DJ a nesmírně špatná číšnice. Její celoživotní zájem o staré domy, klasické filmy, staromódní styl a dějiny hrál významnou roli při stvoření světa Evernightu.






Děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku. 
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

1 komentář: