12 dubna 2013

Nejkrásnější české pohádky a Lidové písničky


Nejkrásnější české pohádky

Ilustrovala: Edita Plicková


Nejkrásnější české pohádky - to je výběr třinácti oblíbených českých pohádek autorů Jaromíra Erbena, Boženy Němcové a Františka Bartoše. Kniha je určena pro malé posluchače i malé čtenáře, kteří ocení velké, dobře čitelné písmo i milé ilustrace, provázející každou pohádku.



  


Lidové písničky

Ilustrátor: Josef Lada


Zahrajte a zazpívejte si nejznámější lidové písničky.
Přinášíme vám 12 nejoblíbenějších lidových písniček s notami a piánkem, na kterém si je můžete sami zahrát! A kdyby vám to nešlo, piánko je přehraje za vás.




Obě knihy jsou úžasné a zamiluje si je každé dítě. Nejkrásnější české pohádky obsahují mnoho krásných ilustrací od Edity Plickové, které si ráda prohlížím i já. Výhodou knihy je, že ji mohou rodiče svým maličkým předčítat a jakmile děti vyrostou, začnou se na ní sami učit číst díky velkému písmu.

Lidové písničky každého zaujmou piánkem s 12 nahranými písničkami. Stačí přepnout tlačítko a a dítě může pořádat svůj vlastní koncert a skládat vlastní jednoduché melodie. Knihu si můžete oblíbit i díky nádherným kresbám Josefa Lady, kterého mám ráda již od malička a věřím, že nejsem jediná. 


Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzních výtisků. 
Obálka i anotace jsou použity ze stránek nakladatelství Fragment, kde si můžete knihy zakoupit. 


2 komentáře:

  1. Piánkové knížky jsou moc fajn, hodně se mi taky líbí.

    Jsou ty pohádky krátké nebo dlouhé?

    OdpovědětVymazat
  2. Pohádky jsou krátké a jednoduché přesto moc krásné.

    OdpovědětVymazat