28 února 2013

Recenze: Hlouběji do PODZEMÍ

Největší obrázek výrobku Hlouběji do PODZEMÍ

Autoři: Roderick Gordon a Brian Williams
Přeložil: Zdík Dušek
Počet stran: 464
Díl: 2
Nakladatelství: Fragment


Anotace: 

Záhadné PODZEMÍ odhaluje nová hrozivá tajemství! Tam, kde se Will nachází právě teď, by nechtěl být nikdo z nás. Důlním vlakem proniká hlouběji do útrob Země, kde se svým bratrem Calem a kamarádem Chesterem pokračuje v pátrání po zmizelém otci. Na vlastní kůži zjišťují, že v neznámých Hlubinách číhá nebezpečí doslova na každém kroku. Prchají před krutými Styxy vedenými Rebeccou, kteří se co nevidět chystají spustit svůj dlouhodobý plán s nedozírnými následky pro všechny lidi na Povrchu... Nenechte si ujít světový bestseller, který zná již celý svět!





Vlastní hodnocení: 

Obálka knihy je nádherná. Krásně ladí k prvnímu zelenému dílu. Na první pohled upoutá vytlačené slovo Podzemí a lesklé krápníky po okrajích.


Will, Chester a Cal pokračují tam, kde přestali v prvním dílu. Stále hledají Willova otce, doktora Burrowse. Důlní vlak je unáší pryč. Čím blíže se ale dostávají ke středu Země, tím jsou ve větším a větším nebezpečí. Dochází jim vzduch, snižuje se jejich gravitace. Brzy jim nezbude již žádné jídlo či voda. Musí bojovat doslova o holé životy.

V knize se nově objevuje pohled Sáry Jeromové, Callovy a Willovy matky. Před lety byla donucena jednoho svého syna zanechat na povrchu a od té doby musí neustále utíkat.

Hlouběji do Podzemí je psán v trochu pochmurnějším duchu. Rozhodně by neškodilo nějaké odlehčení či kapka humoru.

Podzemí je bravurně vymyšlený a zcela nový svět. Při čtení lze cítit, že autoři jsou dva. Příběh je velmi pestře vylíčen a čtenář má pocit, že je jednou z postav v tomhle napínavém dobrodružství.


Jak se bude dál dařit našim hrdinům? 
Kdo přežije? 
Splní Sára svůj příšerný úkol? 
Najde Will otce? 






Nemohu se dočkat dalšího dílu, co vy?




Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
Obálka i anotace jsou použity ze stránek nakladatelství Fragment, kde si můžete knihu koupit. 


Žádné komentáře:

Okomentovat