05 ledna 2013

Recenze: Padlí andělé 3 - Konec dnů

Padlí andělé 3 - Konec dnůAutor: Thomas E. Sniegoski
Přeložila: Anna Vondřichová
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012
Počet stran: 279

VÍTĚZSTVÍ JE PRCHAVÉ. PORÁŽKA VĚČNOSTÍ

Anotace:

Nephilim porazili Mocnosti, ale od té doby se musejí pěkně otáčet. Nestvůry vylézají ze všech koutů a hrozí, že zavládne chaos a ke slovu přijde nástroj posledního soudu. Když na Zemi zavládne zlo a jen zlo, je jedinou spásou konec světa a smrt všeho živého.

Aaron se snaží zhostit své role vyvoleného, i když by raději trávil čas s Vilmou a Gabrielem. Tíha zodpovědnosti a boje ho vyčerpávají a ani jeho otec mu nemůže ve všem pomoci. Dokáže se poprat s rostoucí hrozbou a zachránit svět?


Obálka: 
Hezký chlap, má oblíbená modrá barva a taky můj oblíbený symbol - křídla. I přes moji menší averzi vůči paperbackům si myslím, že se CooBoo povedla.



"Někdy si musíme připomenout, co vlastně máme a za co bojujeme."
Pak mu dala pusu, něžnou a nervózní, jako by se bála, že jí to neoplatí.


Vlastní hodnocení:

Andělé Thomase E. Sniegoskiho rozhodně nejsou malá nevinná miminka s faldíky na bříškách s velkýma modrýma očima a blonďatými vlásky, jak je známe z obrazů v kostelech. V této knize jsou válečníky neštítícími se žádného zvěrstva, kterého se dopustí, jdoucími za svým velitelem, krutým a nemilosrdným andělem Verchielem, který se po tisících letech křížové výpravy proti svým padlým druhům a jejich potomkům považuje za skoro rovného Bohu, ač se prezentuje jen jako jeho pouhý služebník.

Kniha má rychlý spád, přináší mnoho překvapení, akce, napětí a atmosféru, jakou vám zajistí dobrý thriller. Dozvíme se mnohá zajímavá fakta o andělech i legendách s nimi spjatých.

Padlí andělé přinášejí skrze mrazivý a místy až syrový dramatický příběh, který sedne každému čtenáři, netradiční pohled na bytosti, na které nahlížíme s určitými zakořeněnými znalostmi a tradicemi, jež ale romány Thomase E. Sniegoskiho bez milosti boří.




A země zavzlykala, protože se její konec blížil.
Temnota zvítězila.


Děkuji internetovému obchodu Martinus za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat