02 ledna 2013

Recenze: Leaving Paradise

Autor: Simone Elkeles
Série: Paradise
Díl:1

Anotace:

Nothing has been the same since Caleb Becker left a party drunk, got behind the wheel, and hit Maggie Armstrong. Even after months of painful physical therapy, Maggie walks with a limp. Her social life is nil and a scholarship to study abroad--her chance to escape everyone and their pitying stares--has been canceled.After a year in juvenile jail, Caleb's free . . . if freedom means endless nagging from a transition coach and the prying eyes of the entire town. Coming home should feel good, but his family and ex-girlfriend seem like strangers. Caleb and Maggie are outsiders, pigeon-holed as "criminal" and "freak." Then the truth emerges about what really happened the night of the accident and, once again, everything changes. It's a bleak and tortuous journey for Caleb and Maggie, yet they end up finding comfort and strength from a surprising source: each other.



Kdyby náhodou někdo potřeboval:

Nic není stejné jako předtím než opilý Caleb Becker srazil autem Maggie Armstrong. Po měsících bolestivé fyzioterapie má stále potíže s chůzi, což se již nikdy nespraví. Její společenský život je v troskách. Přišla i o nejlepší kamarádku. Co se stane, když je Caleb propuštěn z nápravného zařízení pro mladistvé? Oba jsou vytrženi z kolektivu. Může být jejich jedinou nadějí na lepší život ten druhý? Nebo se nikdy nedokáží smířit s minulostí?


Vlastní hodnocení:

Čtenář nahlédne do dvou rozdílných a zároveň i tak podobných myslí. Je pozoruhodné sledovat jejich odlišné myšlenky. Samozřejmě že někdy myslí i jeden na druhého. Rozhodně ale nečekejte žádné zamilované bláboly, jak od Disney. Často na sebe myslí v tom špatném smyslu. Pro oba je příliš těžké pokročit ve svém životě dál a smířit se s minulostí.

Autorka píše jednoduchým způsobem a přitom tak poutavým, že vám ještě nepřečtené stránky budou doslova mizet před očima. Nemusíte se bát angličtiny, kniha je napsána opravdu srozumitelně.

Skládám poklonu autorce, která se dokázala neuvěřitelným způsobem vžít do obou postav. Nemusíte mít strach, že je Caleb nějak zženštilý. Zažil si svoje, ale přese všechno se snaží jít dál.

Kniha je nádherná, reálná, smutná, občas krásně zamilovaná a což je nejdůležitější, je dech beroucí.
Na závěr dodávám, že jsem po dočtení měla chuť Simone Elkeles fyzicky ublížit. Jak to mohla tak ukončit? Uklidnilo mě až to, když jsem hned začala číst další díl.

Očekávejte brzy recenzi na Return To Paradise.

1 komentář: