29 prosince 2012

Recenze: Čistá krev

Největší obrázek výrobku Nancy Gideon – Čistá krev
Autor: Nancy Gideon
Přeložila: Olga Staníčková
Počet stran: 336
Nakladatelství: Fragment

Anotace: 

Detektiv Charlotte Caissieová si slíbila, že za každou cenu pomstí smrt svého otce a zničí bosse místního podsvětí. Jako "vstupenka" do zločineckého prostředí jí má posloužit jeho osobní strážce Max. Muž s pověstí nelítostného zabijáka ji ale začne přitahovat víc, než by sama chtěla. Může obstát vztah dvou lidí, kteří stojí na opačných stranách zákona? Jakou oběť bude muset Charlotte přinést?



Obálka:

Upřímně přiznávám. Je to důvod, proč jsem si knihu pořídila. No řekněte, která z Vás by ho nechtěla na poličce?

První věta:

Byla parná noc, typická pro New Orleans.


Vlastní hodnocení:

Čistá krev nabízí čtivým a lehkým jazykem psaný román. Nicméně však jde o trochu podprůměrnou romanci s několika kýčovitými scénami.

Hrdinové nejsou vykresleni způsobem, aby si je každý hned oblíbil, což je dnes v knihách až příliš časté. Autorka se soustředila především na vykreslení vztahu hlavních postav, z nichž jeden je člověk a druhý se za člověka vydává.

Nadpřirozené prvky se však v příběhu téměř nevyskytují. Ve větší míře se objeví až v poslední čtvrtině románu.

Nancy Gideon nicméně právě v poslední čtvrtině otevřela dveře do fantaskní verze New Orleans, děj nabírá na obrátkách a nudu z první větší části románu čtenáři plně vynahradí.


Pár slov o autorce:

Nancy Gideon, autorka téměř šedesáti románů, pochází z města Portage v Michiganu. Promovala s vyznamenáním na Západomichiganské univerzitě, kde studovala jako hlavní obor žurnalistiku a minoritní obory historii a komunikaci. 

Psaní se věnuje ve svém volném čase, jelikož pracuje na plný úvazek pro advokátní kancelář a občas přednáší o psaní. 

Trpí obsedantně kompulzivní poruchou a poruchou pozornosti. Má fotografickou paměť, vykládá tarot, zbožňuje křížovky a sbírá předměty s vánoční tematikou. Má dva nyní dospělé syny.




Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat