11 listopadu 2012

Recenze: Temná akademie - Spoutaní

Autor: Gabriella Poole
Přeložil: Čeněk Matocha
Počet stran: 270
Nakladatelství: Fragment
Díl: 2

Anotace:

Před začátkem nového semestru se Darkova akademie stěhuje do New Yorku. Cassie už není jen nováčkem, který jen tápe. Stala se silnou osobností, odhodlanou skrýt svá tajemství. Poté, co byla přijata mezi Vyvolené, se musí vyrovnat se svými neuvěřitelnými schopnostmi. Její láska ji přivádí do nebezpečí a zlovolný duch v jejím nitru získává stále větší moc. Zvládne se Cassie postavit mocnými silám a nenávisti? Zachrání své přátele od strašlivého osudu, anebo je zahubí, aby spasila sama sebe?




Začátek:

"Haló, děvenko. Zdržujeme tě od spaní?"


Oblíbený citát:

"Jejda! Omlouvám se.
Neomlouvej se. 
Hlas byl vřelý, známý a pobavený - a vystřelil její srdce do sedmého nebe.
Ranjite!
Než z Cassiných rtů splynulo další slovo, pohledný chlapec na ně znenadání přitiskl svá ústa."


Vlastní hodnocení:

Ze začátku jsem netušila, jakou zápletku si autorka připravila. O to napínavější bylo čtení celé knihy. Styl psaní spisovatelky je stále stejně jednoduchý. Děj už není tolik tajemný jako atmosféra prvního dílu. 
Hlavní postava, Cassie, se mění a vyvíjí. Na začátku přiliš hodná stipendistka se změnila na... Čtenáři zjistí sami. Má dříve oblíbená postava, Ranjit, se začala chovat zvláštně a nelogicky. Ke konci se podle mě změnil na obyčejného, ubohého zbabělce. Kniha je spíše oddychová. Hlavní děj celé ságy je jednoduchý. Rozhodně od něj nemůžeme čekat žádnou velkolepost. I přes všechny nedokonalosti jsem si tuto řadu oblíbila a všem ji doporučuji. 


Poslední věta:

"Naopak, teprve začínáme..."

Opravdu krásný konec druhého dílu, který nás udrží v očekávání na pokračování.



Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat