29 října 2012

Recenze: Mezi láskou a smrtí

Obálka titulu Mezi láskou a smrtí

Autor: Meg Cabotová
Přeložila: Renata Greplová
Nakladatelství: Knižní klub
Díl: 1

Anotace:

Sedmnáctiletá Pierce se málem utopila v bazénu na zahradě domu svých rodičů a vyvázla jen zázrakem. Událost byla posledním hřebíčkem do rakve rozkládajícího se manželství jejích rodičů a Pierce se s maminkou přestěhovala do ostrovního městečka jejího mládí, kde žije i babička a strýček s pochybnou pověstí. Po počátečních obtížích nachází ve škole nové přátele a setkává se i s tajuplným, ponurým, lehce agresivním, ale právě proto nesmírně atraktivním Johnem Haydenem, který se objevuje vždy, když to Pierce čeká nejméně, ovšem zaručeně přesně ve chvíli, kdy potřebuje jeho pomoc. Pierce o něm docela jistě ví jen jediné – je temný, půvabný a neodolatelný, ale není to žádný anděl. Kdyby mu propadla, byla by navždy odsouzena k existenci v místech, která ji děsí a kam se v žádném případě nechce vrátit… Dá přednost bezpečnému každodennímu životu, nebo omamující lásce v náručí smrti? 


Důvod pořízení:


Kniha mě zaujala hlavně názvem. Zní opravdu romanticky, že?


Obálka:


Nedokážu vyjádřit svůj vděk, že v české verzi ponechali původní obálku. Na první pohled jsem se do ní zamilovala.


Vlastní hodnocení:


Kdo z nás se někdy nezamyslel nad tím, jaká je vlastně smrt či jestli existuje něco potom. Ujišťují vás, že se toho od Pierce dozvíte o smrti hodně. 


Autorka často přeskakuje z přítomnosti do minulosti a zase naopak. Dokáže tím udržet v napětí ale občas i způsobit u čtenáře chuť trhat si vlasy. V každé té vzpomínce zjistíte další nové informace k příběhu a pochopíte  důležitost těchto návratů snad i přes počáteční zlost z přerušení většinou zrovna v tom nejlepším. 


Věřím tomu, že kniha žádné fanoušky Meg Cabotové nezklame. Je přesně taková, jakou jsme od ní všichni čekali a podle mého názoru i mnohem lepší. Při čtení zažijete přesně tu emoci, kterou po vás příběh chce.


Dalším velice milým překvapením jsou citace z Pekla od Danta Alighieriho na začátku každé kapitoly. Po přečtení si nedokážu představit, že by tam nebyli.



Závěr:

S nadšením očekávám další díl a doufám, že co nejdříve vyjde české vydání.

Knihu doporučuji každému. Všichni si v ní najdou něco, co je zaujme a nepustí. 




Pokud někoho ještě zajímá číselné hodnocení, Mezi láskou a nenávistí ode mě dostává 10/10 bodů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat