27 října 2013

Recenze: Hraničářův učeň - Králové Clonmelu

Hraničářův učeň 8 - Králové Clonmelu
Autor: John Flanagan


Přeložila: Zdena Tenklová
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 427
Sága: Hraničářův učeň
Díl: 8

Anotace:

Will je na každoročním hraničářském sněmu, ale Halt vyšetřuje záhadné události na západě. Když se konečně vrátí, přináší špatné zprávy. V Hibernii to vře. Lživá náboženská sekta, která si říká nezasvěcení, rozsévá zmatek a vyvolává vzpoury, a pět ze šesti hibernských království už bylo rozvráceno. Nyní je v ohrožení šesté, království Clonmel, a Halt, Will a Horác se vydají na cestu, aby v něm pomohli znovu nastolit pořádek. Budou jim na výpravě užitečná tajemství z Haltovy minulosti?

Jeden hraničář obvykle dokáže zabránit vzpouře, ale tentokrát možná nebudou stačit ani dva...


Vlastní hodnocení:



Velké množství čtenářů si začalo po minulém díle myslet, že Will bude prožívat svá dobrodružství už jen sám. Kdo z nás by si však tuto sérii dokázal představit bez naší milé a odvážné diplomatky Alyss či trochu natvrdlého Horáce? A samozřejmě to nejlepší na konec. Halt. Hraničář, který je díl od dílu zajímavější a oblíbenější.

Náš milovaný Horác však už není tak přihlouplý jako dřív. Pobýváním s hraničáři si musel chtě nechtě pár věcí naučit a rád jim teď vrací všechny jejich nepříjemné žertíky.



Osmý díl nám přináší mnoho nových informací a náš Halt ztrácí něco ze své tajemnosti. Mohu s upřímností přiznat, že jsem byla překvapená, kdo tento tajuplný muž ve skutečnosti je a věřím, že nejsem jediná.

Díl, Králové Clonmelu, je sám o sobě spíše průměrem celé série. Nepatří k těm nejlepším ale ani k nejhorším. Děj je poněkud nudnější, ale zachraňují to právě všechny ty novinky, které se při čtení dozvíte. 



Knihu si můžete zakoupit ZDE.
Děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat