21 července 2013

Recenze: Zvrácené myšlenky

Největší obrázek výrobku Andrea Kane – Zvrácené myšlenky
Autorka: Andrea Kane

Přeložila: Edita Drozdová
Nakladatelství: Fragment
Díl: 2


Anotace: 

Agentka FBI Sloane Burbanková je mimo aktivní službu. Když se ale dozví o zmizení své kamarádky z dětství, chce se okamžitě zapojit do pátrání. Vedením případu je pověřen Derek Parker – bývalý přítel Sloane, se kterým se nerozešli v dobrém. Dochází k dalším únosům, některé ženy jsou následně brutálně zavražděny. Sloane a Dereka nakonec zavedou všechny stopy k jedinému deviantnímu pachateli. Kdo bude jeho další obětí?


Vlastní hodnocení: 

Sloane je postava, kterou si oblíbí každá čtenářka. Má silnou osobnost, je velice energická, umí skvěle bojovat i jednat s lidmi. Občas si jde však až příliš tvrdě za svým. Jako každý z nás má tedy i své chyby.

Mezi Sloane a Derekem působí obrovské napětí a vy se nedovedete odtrhnout od jejich rozhovorů. Nejvíce vás budou bavit chvíle, kdy mezi sebou bojují a snaží se nad tím druhým vyhrát.

Velice překvapivým bodem celé knihy je i to, že část děje vypráví psychopat, který unáší a vraždí ženy. Autorka dokázala natolik dobře psát z jeho pohledu až mě chvílemi mrazilo. Hned na začátku knihy si přečtete několik vět z pohledu zločince. Andrea Kane vám však nikdy nedovolí pohlédnout za oponu. Vším tím tápáním udržuje čtenáře v příjemném napětí.

Styl psaní Andrey Kane se stále rozvíjí. Píše svým vlastním specifickým způsobem, který mě v prvním díle série trochu zaskočil, ale teď jsem si ho i oblíbila.

Druhý díl, Zvrácené myšlenky, navazuje volně na ten první, Napsáno krví. Pokud jste jej nečetli, nevadí. V příběhu druhé knihy se rozhodně ztrácet nebudete. Autorka občas připomene některé skutečnosti, které se dříve udály. Píše o nich však lehce, aby nikdo nebyl zmatený.

Kniha, Zvrácené myšlenky, má rychlý spád, při kterém si ani neuvědomíte, že už jste na konci. Je napínavá až se vám občas tají dech a má tu správnou akci.


Pár slov o autorce: 

Andrea Kane je americká autorka romancí historických i těch ze současnosti. Sama o sobě tvrdí, že je zajímavou kombinací idealistky a pragmatičky – idealistka v ní miluje psaní romancí a pragmatička zas miluje psaní románů plných napětí.

Jakmile má volnou chvilku, ráda si trénuje mozek nad křížovkami (v neděli si vždy pro sebe ukořistí přílohu NewYork Timesů, než se k ní stihne dostat zbytek rodiny a luští a luští a luští, dokud si nezavaří mozek, nebo vše nevyluští).


Během studií milovala Agathu Christie, četla jednu její knihu za druhou a snažila se přechytračit Hercula Poirota. Má ráda staré filmy pro pamětníky, ale nadevše miluje svou rodinu – manžela Brada a dceru Wendi. S rodinou žije v části Bridgewater Township nazvané Martinsville, ve státě New Jersey, USA.


Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
Obálka i anotace jsou použity ze stránek nakladatelství Fragment, kde si můžete knihu koupit.

Žádné komentáře:

Okomentovat