23 června 2013

Recenze: V plamenech

V plamenech (Rosamund Luptonova)
Autorka: Rosamund Luptonová


Přeložila: Věra Klásková
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 478


Anotace:

Ve škole vypukl ničivý požár. Uprostřed plamenů zůstanou i sedmnáctiletá Jenny a osmiletý Adam. Grace, která je shodou okolností zrovna poblíž školy, v tu chvíli myslí jen na jediné – musí své děti zachránit. Za každou cenu. Zatímco Grace i Jenny leží v bezvědomí v nemocnici, jejich duše se oddělují od tělesných schránek a vidí, co ostatní vidět nemohou. Byl požár jen nehoda, anebo ho někdo založil úmyslně? Kdo by to udělal? A proč? S každou odpovědí se však vynořuje jen stále více otázek… Grace musí odhalit totožnost pachatele a ochránit před ním svoje děti, protože indicií, které naznačují, že se jim žhář pokusí znovu ublížit, je až podezřele mnoho. Aby se jí to podařilo, musí dokázat nemožné – překročit hranice fyzických slova a pokusit se o zázrak.


Vlastní hodnocení: 

Je mateřská láska dostatečně silná, aby překonala nebezpečné plameny a zachránila svou dceru z hořící budovy školy? Dokáže čelit i blížící se zkáze vlastní rodiny? Kdo čeká srdceryvný román o truchlící a doufající matce, bude překvapen nejen dějem, ale i stylem, jakým je kniha V plamenech napsána.

Sestra (Rosamund Luptonova)Prvotinou Rosamund Luptonové je román Setra. Tato kniha se na našich pultech objevila loni a v Anglii se stala nejrychleji prodávanou prvotinou roku. Její druhá kniha V plamenech je nejprodávanější beletristickým titulem na britském Amazonu za rok 2011.

Rosamund Luptonová vystudovala na Cambridgské univerzitě angličtinu. Než se stala spisovatelkou, psala scénáře pro televizi a živila se také jako literární recenzentka.

Ve sportovní den vypukne na základní škole požár. Budova by měla být prázdná, ale nachází se tam dobrovolná zdravotnice Jenny a malý Adam, který se tam vrátil pro svůj narozeninový dort. Jejich matka Grace si všimne, že škola hoří a vrhne se dovnitř, protože Jen tam stále je.

Grace Coveyová má skvělý život, úžasného manžela a dvě krásné děti. Žijí v útulném rodinném domečku. Jejich život se ale jednoho dne naprosto rozpadne.

Grace a Jenny se dostanou do takového astrálního světa. Zatímco těla leží zraněná v nemocnici, jejich duše odcházejí, a tak se matka s dcerou můžou znovu setkat. Nemohou se však vrátit do svých těl. Společně začnou odhalovat pravdu, protože požár nebyl žádná nehoda.


Vypravěčem příběhu je Grace, která vše popisuje svému manželovi. Autorka skvěle vykreslila charaktery svých postav. Čtenář chápe jejich pocity i myšlení. Kniha má neuvěřitelný spád. Můžete si přečíst o celé rodině před tragédií, ale dozvíte se mnoho věcí i o samotném vyšetřování. 


Děkuji za recenzní výtisk internetovému obchodu Martinus, kde si můžete knihu zakoupit.

Žádné komentáře:

Okomentovat