04 května 2013

Recenze: Milionové holky - Princezna paparazziů


Autorka: Cathy Hopkinsová


Přeložila: Jana Chartier
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 174


Knihu můžete zakoupit ZDE.

Anotace:

Jess již nějaký čas bydlí v luxusní čtvrti Porchester Park se svým otcem, bratrem Charliem a kocourkem Davem. Blíží se konec školního roku a Jess se těší na nové nájemníky, kteří mají přijet do čtvrti na prázdniny. Před domem čeká obvyklá várka paparazziů. Jess ví, že se jim má vyhýbat, takže když se nastěhuje nová nájemnice Riko, obě dívky se baví tím, že se před novináři schovávají. Je ale Riko opravdu tou, za kterou se vydává – anebo je tahle milionová kamarádka podvodnice? Jess stále přitahují dva dost rozdílní kluci, pro kterého z nich se nakonec rozhodne?

Pokračování série o životě v milionářské čtvrti i o opravdovém přátelství


Vlastní hodnocení:

Autorka do vyprávění zařadila zajímavé narážky na různé věci ze současnosti. Zmiňuje se o Willu Smithovi, New Age, Stmívání a třeba i Harrym Potterovi. U každé takové informace jsem se jen pobaveně culila a honem četla dál.

Autorka tak nádherně popisuje vánoční zvyky jedné rodiny, až jsem se zasnila a přála si, aby už byly také Vánoce. Přesto z toho neudělala žádné klišé. Z popisu je totiž zároveň cítit i velký smutek ze ztráty milované osoby.

Líbila se mi Jessina charakteristika kluků. Myslí si totiž o nich, že to je neznámý druh s vlastním jazykem, kterému nerozumí.

Kniha je rovněž plná protikladů. V jednu chvíli vám ukáže, že život bohatých lidí není až tak úžasný a začne vám být jejich dětí líto a v té druhé je dokážete nenávidět. Je to jako ve skutečnosti, vždy se najde někdo, kdo je prostě ten špatný, ale stále převládají kladné postavy, které si čtenáři oblíbí.  

Názory Jess na bezdomovce mohou být hodně nepříjemné. Nejhorší však je její naivita, se kterou k nim přistupovala. Z jejích myšlenek jsem měla téměř pocit, že snad nakonec také patří k miliardářům, kteří nemají ponětí o reálném světě.

Vadilo mi jméno jednoho kluka z knihy, na kterého si Jess myslela. Vždy když jsem na stránce zahlédla Džej Džej, bylo to jako by mě někdo mlátil anglickým slovníkem do hlavy.

Kniha je psána velkým písmem a než se nadějete, jste už na samém konci. Milionové holky – Princezna paparazziů je milé, oddechové čtení, které se nejlépe hodí pro náctileté holky, ale neurazí ani ty starší. Díky super konci se těším na pokračovaní, které si určitě ráda přečtu, protože se nemohu dočkat toho, než se dozvím něco dalšího o vysokém a blonďatém Alexeji.



Pár slov o autorce:

Cathy Hopkinsová píše romány pro dívky. Napsala: Hledá se nejkrásnější kluk, Telefoní třeštění, Školní krásky a dávný lásky, atd...

Nyní žije se svým manželem a třemi kočkami v severním Londýně. Stačila vydat 20 výtisků. Většinu knížek píše v seriálech.





Děkuji KNIHCENTRUM za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat