07 dubna 2013

Audiokniha: Nejznámější bajky

Největší obrázek výrobku Nejznámější bajky – Ezop, La Fontaine, Krylov - AUDIOKNIHA

Ezop - La Fontaina - Krylov



vypráví Jiří Lábus





Nejznámější bajky jsou převyprávěny tak, aby jim snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním nebo pro přípravu do školy.
Příjemný poslech!




Jana Eislerová (1942) přeložila a přebásnila řadu knih pro nejmenší děti a pro děti převyprávěla také knihy Staré pověsti české nebo Staré řecké báje a pověsti, dále Robinson Crusoe, Gulliverovy cesty či Dobrodružství Toma Sawyera. Vedle toho je autorkou úspěšných učebnic českého jazyka a literatury pro základní školy a víceletá gymnázia. S nakladatelstvím Fragment spolupracuje dlouhodobě.





Jiří Lábus (1950) je člen Studia Ypsilon (např. inscenace Babička se vrací nebo Hlava Medúzy). Svůj herecký talent uplatnil také v celé řadě televizních a filmových rolí (např. seriál Arabela, Páni kluci, filmy Amerika, Zapomenuté světlo, Všichni moji blízcí). Dále se proslavil díky televizním a rozhlasovým pořadům a neméně výrazná je jeho spolupráce s dabingem - bez jeho hlasu si jen málokterý český divák dokáže představit seriál MASH nebo Simpsonovi. Není proto divu, že je vyhledávaný i při přípravě audioknih.






Díky příjemnému hlasu Jiřího Lábuse si můžete poslechnout postupně celkem 34 bajek. Prvních patnáct z nich pochází od Ezopa, dalších deset od La Fontaina a nakonec zbylých devět od Krylova. Mezi mé oblíbené se zařadili: Chytré kůzlátko, O chamtivém psu či třeba i Vlk a beránek. Věřím, že každý najde v této audioknize nějaký užitek. Já ji nejraději poslouchám večer před spaním stejně jako 2 CD Eragona, o kterých jsem již psala.

Žádné komentáře:

Okomentovat