01 října 2013

Recenze: Hraničářův učeň - Obléhání Macindawu

Hraničářův učeň 7 - Obléhání Macindawu
Autor: John Flanagan
  
Přeložila: Zdena Tenklová
Nakladatelství: Egmont
Počet stran:  318
Série: Hraničářův učeň
Díl: 7


Anotace:

Kde najde Will v rozvráceném severním lénu bojovníky, které potřebuje, aby dobyl zpět hrad ovládaný sirem Kerenem a jeho tlupou zločinců a osvobodil Alyss ze zajetí? Za hranicemi se navíc shromažďují klany divokých Skotiů a chystají vpád do Araluenského království.

Čas se krátí. Willova odvaha a vynalézavost – a příjezd dávného přítele – jsou to jediné, co může zabránit hrozící invazi a zachránit Alyss před děsivým osudem.


Vlastní hodnocení:

Konečně se dostáváme k dalšímu dílu mé oblíbené ságy. Obléhání Macindawu pevně navazuje na předchozí díl o Čaroději na severu a já se nemohla dočkat, jak celé dobrodružství bude pokračovat.

Často jsem narážela na názor, že vyřešení hlavní zápletky je naprosté bláznovství. Proč ale ne? Sice bychom to mohli stále dokola rozebírat a hledat chyby, ale musíme vzít v úvahu, že jde stále o knížku pro děti. Nejdůležitější je však to, že naši hrdinové musí celou zajímavou situaci nějak vyřešit sami.

Styl psaní je stále stejně jednoduchý a přesto svěží. Díl se čte jak jinak než lehce a nepřečtené stránky vám mizí před očima. John Flanagan nám stále dokazuje, že psát prostě umí. Ví, kdy už má knížku ukončit, aby nás nezačal nudit. S tím má v dnešní době problém velké množství spisovatelů.

Velkým kladem tohoto dílu je, že se zde hodně vyvíjí i vztah mezi Willem a Alyss, kterou jsem si hodně oblíbila a která celý příběh o našem oblíbeném „hraničářském učni“ úžasně doplňuje

Nezbývá mi nic jiného než si počkat na další skvělý díl tentokrát o Králech Clonmelu.
  

Knihu si můžete zakoupit ZDE.
Děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.

1 komentář:

  1. Ahoj, nominovala jsem tě do tagu zde:
    http://zivot-s-knihami.blogspot.cz/2013/10/liebster-blog-award-tag.html
    Budu moc ráda, kdy se zapojíš a tag uděláš :D

    OdpovědětVymazat